Jednoduchý recept

Dušené brambory s mrkví a pórkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 45301
Kategorie: Zelenina

Ingredience

500 g Brambory
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
500 g Mrkev kořen
1 špetka Muškátový květ
1 polévková lžíce Pažitka
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 254 kcal
Kilojoule 1 063kJ
10% Sacharidy 37 g
395% Tuky 296 g
11% Sodík 229 mg
11% Bílkoviny 6 g

Dušené brambory s mrkví a pórkem postup přípravy receptu:

1

V kastrole na másle osmahneme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev a očištěný, na kolečka nakrájený pórek. Přisypeme oloupané, na kostky nakrájené brambory, podlijeme trochou vody, osolíme a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka.

2

Před koncem dušení odstraníme pokličku a necháme vydusit přebytečnou tekutinu. Nakonec pokrm okořeníme špetkou muškátu.

3

Na talíři ozdobíme každou porci nasekanou pažitkou a petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept