Smetanová omáčka k mletým masům - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová omáčka k mletým masům
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 45304 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
350 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka polohrubá |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 47,5mg |
Draslík | 154,0mg |
Vláknina | 634,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová omáčka k mletým masům postup přípravy receptu:
1 | Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní smetanu a vývar. Ochutíme cukrem, solí, pepřem, povaříme alespoň 15 minut. Hotovou omáčku propasírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Omáčku podáváme ke karbanátkům, mletým řízkům, ale i k dušené zelenině.