Papriky plněné hovězím masem a zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriky plněné hovězím masem a zelím
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45311 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
40 g | Cibule |
160 g | Hovězí maso zadní |
2 g | Kmín drcený |
2 g | Nové koření celé |
10 g | Olej olivový |
200 g | Paprika červená |
2 g | Pepř černý celý |
2 g | Pepř černý mletý |
80 g | Protlak rajčatový |
6 g | Sůl |
30 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 46,4mg |
Draslík | 332,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 136,4mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Kmín drcený, Nové koření celé, Paprika červená, Pepř černý celý, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriky plněné hovězím masem a zelím postup přípravy receptu:
1 | Zadní hovězí maso umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, hlávkové zelí na slabé proužky, česnek prolisujeme. |
2 | Do misky vložíme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme česnek, kmín, zelí, promícháme a vypracujeme hladkou masovou směs. |
3 | Papriky u stopky seřízneme, vykrojíme jádřince a naplníme masovou směsí. V kastrůlku na oleji zpěníme cibuli, přidáme plněné papriky, podlijeme troškou vody, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a dusíme do měkka. Papriky vyndáme, odstraníme i celé koření, do vydušené šťávy přimícháme rajčatový protlak, provaříme a odstavíme. |
4 | Papriky rozdělíme na talíře a přelijeme šťávou z kastrůlku. |
Poznámka
Servírujeme teplé.