Jednoduchý recept

Teplý banánový dezert

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 45313
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

1 kg Banány
1 dl Citronová šťáva
6 polévková lžíce Cukr moučkový
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
125 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Skořice mletá
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 492 kcal
Kilojoule 2 057kJ
19% Sacharidy 69 g
29% Tuky 22 g
3% Sodík 56 mg
18% Bílkoviny 10 g

Teplý banánový dezert postup přípravy receptu:

1

Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků.

2

V žáruvzdorné míse rozpustíme máslo, promícháme ho s polovinou cukru a citronovou šťávou. Přidáme nakrájená kolečka banánů, lehce promícháme a mísu vložíme na 12 - 15 minut do trouby, předehřáté na 230 stupňů.

3

V malém kastrolku ohřejeme mléko, žloutky ušleháme se zbylou polovinou cukru, až hmoha ztuhne a zbělá. Poté ji zašleháme do teplého mléka, smícháme s moukou a se skořicí.

4

Z bílků ušleháme tuhý sníh, který pomalu vmícháme do těsta. Mísu s banány vyjmeme z trouby, těstem zalijeme. Pavrátíme zpět do trouby, při teplotě 200 stupňů pečeme dalších přibližně 20- 25 minut.

5

Po upečení dezert necháme pomalu chladnout, přitom mírně poklesne, nenechme se tím zaskočit. Mírně vychladlý dezert nakrájíme na porce, posypeme je moučkovým cukrem a ještě teplý podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept