Čokoládový dort s karamelem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládový dort s karamelem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45316 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
150 g | Čokoláda hořká |
300 g | Cukr moučkový |
25 g | Kakao |
6 ks | Vejce slepičí |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 123,7mg |
Draslík | 109,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládový dort s karamelem postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme, žloutky oddělíme od bílků. Žloutky ušleháme s polovinou cukru, přimícháme kakaový prášek a ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládu. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, ten postupně vmícháme do čokoládové směsi. |
2 | Vymažeme dortovou formu, směs do ní nalijeme a pečeme přibližně 35 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů. Upečený dort necháme vychladnout, povrch ozdobíme karamelem. |
3 | Karamel na polevu si připravíme v pánvi, kde rozpustíme zbylou polovinu cukru. Pánví průběžně třeseme, aby se cukr rovnoměrně zahříval. Přivedeme ho do varu a mícháme, dokud nemá zlatavý nádech. Pak karamel nalijeme na mastný papír, necháme vychladnout, po ztuhnutí nasekáme na kousky, které zapícháme do korpusu dortu. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Dort můžeme mezi kousky karamelu přizdobit šlehačkou