Hovězí játra na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí játra na slanině
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 4532 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
180 g | Cibule |
600 g | Játra hovězí |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Sádlo škvařené |
80 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 408,8mg |
Draslík | 580,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 25g |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra hovězí, Kmín celý, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí játra na slanině postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a opláchnutá játra zbavíme blan a nakrájíme na drobné plátky. |
2 | Nakrájíme najemno cibuli a osmahneme na sádle a částečně rozpuštěné slanině (nakrájené na kostičky) dozlatova. |
3 | Přidáme játra, krátce opečeme, ochutíme pepřem a kmínem, krátce promícháme a zalijeme vodou. Uvedeme do varu a dusíme pod pokličkou doměkka. |
4 | Hotová játra nesolíme, až nakonec se osolí šťáva. |
Poznámka
Jako příloha je vhodná dušená rýže, houskové knedlíky či orestované brambory.