Recept

Zeleninová polévka se šťovíkem

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 45320

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Jogurt bílý
1 ks Mrkev kořen
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 špetka Sůl
1,5 l Voda pitná
1,5 l Vývar zeleninový
1 kg Šťovík

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 387 kcal
Kilojoule 1 619kJ
10% Sacharidy 36 g
30% Tuky 23 g
62% Sodík 1 g
21% Bílkoviny 12 g

Zeleninová polévka se šťovíkem postup přípravy receptu:

1

V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli a orestujeme. Po 5 minutách přidáme na kolečka nakrájený pórek, mrkev a na jemno nasekanou pažitku, restujeme ještě dalších 5 minut. Vše osolíme, opepříme, odložíme stranou.

2

Šťovík omyjeme, očistíme a vložíme do kastrolu, zalijeme vroucí vodou, přivedeme k varu, 5 minut povaříme. Necháme trochu zchladnout, poté za pomoci ručního mixéru rozmixujeme na pyré.

3

Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme orestovanou zeleninu a vaříme ještě 20 minut.

4

Po uvaření servírujeme do polévkových talířů a zdobíme lžící bílého jogurtu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept