Řeřichový salát s hruškou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řeřichový salát s hruškou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 45323 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice francouzská |
2 ks | Hrušky |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
3 polévková lžíce | Ocet jablečný |
4 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kg | Řeřicha |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 910,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 110,5mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky, Limetková šťáva, Ocet jablečný, Olej sezamový, Řeřicha, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice francouzská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řeřichový salát s hruškou postup přípravy receptu:
1 | Řeřichu omyjeme, očistíme a nahrubo nasekáme. Hrušky omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky, které zakápneme limetkovou šťávou. |
2 | V menší misce smícháme olej, francouzskou hořčici, ocet, sůl, pepř a vymícháme zálivku. |
3 | Ve velké míse smícháme řeřichu, plátky hrušek a zalijeme zálivkou. Servírujeme na připravené talíře a podáváme. |