Dort s karamelovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort s karamelovou náplní
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45324 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
220 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
375 g | Karamel |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
15 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
155 g | Mouka pšeničná hladká |
45 g | Ořechy lískové |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 130,2mg |
Draslík | 152,8mg |
Vláknina | 771,5mg |
Vitamín A | 94,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy lískové, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Karamel, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dort s karamelovou náplní postup přípravy receptu:
1 | V misce ušleháme dohladka vajíčka s cukrem. V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva a nastrouhané lístkové oříšky a s mlékem a rozpuštěným máslem vše postupně přimícháme k vajíčkové hmotě. |
2 | Vymažeme dortovou formu, smíchanou směs do ní nalijeme a pečeme přibližně 25 minut v troubě předehřáté na 200°C. |
3 | Náplň dortu si připravíme tak, že v misce ušleháme smetanu s cukrem do pevné hmoty, karamel vložíme do rozpálené pánve a za stálého míchání necháme rozpustit. |
4 | Vychladlý dortový korpus rozřízneme na 4 části. Spodní část dáme na talíř, potřeme ušlehanou smetanou a pokapeme rozpuštěným karamelem a přiklopíme další částí korpusu. Ten opět potřeme smetanou a pokapeme karamelem... a tak spojíme postupně všechny díly. Dort nahoře opět potřeme smetanovou náplní, karamelu zde použijeme více. Můžeme dozdobit celými lískovými oříšky. |