Vařené brambory restované na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené brambory restované na másle
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 45325 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
200 g | Brambory vařené ve slupce |
6 g | Máslo čerstvé |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,4mg |
Draslík | 407,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené brambory restované na másle postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme plátky brambor, podle chuti osolíme a zvolna restujeme asi 5-7 minut. Průběžně promícháváme, aby se brambory orestovaly ze všech stran. |
2 | Podáváme jako teplou přílohu. |