Pohankové vdolečky s vařenými vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohankové vdolečky s vařenými vejci
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 45327 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1,5 kávová lžička | Droždí sušené |
100 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pohanková |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 74,5mg |
Draslík | 28,5mg |
Vláknina | 745,4mg |
Vitamín A | 101,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr krupice, Droždí sušené, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pohanková, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohankové vdolečky s vařenými vejci postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme hladkou a pohankovou mouku, promícháme je. Uprostřed utvoříme důlek, přidáme cukr a nalijeme do něj žloutky ušlehané s teplým mlékem a sušenými droždím. Vytvoříme hladké těsto, mísu zakryjeme a těsto necháme asi 30 minut odpočívat. |
2 | Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Necháme dalších 15 minut odpočívat. |
3 | Na pánvi rozpustíme máslo a pomocí naběračky tvoříme na pánvi malé vdolečky. Vdolečky z obou stran opékáme a pak je pokládáme na připravený tác. |
4 | Vejce uvaříme natvrdo a pokrájíme je na plátky. Na každý vdoleček položíme 2 plátky vajíčka a posypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou. Poté ihned podáváme. |
Skvělé a zdravé