Recept

Okurky v těstíčku s rajskou omáčkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 45331

Ingredience

100 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká
600 g Okurky
80 ml Olej rostlinný
1 ks Vejce slepičí
Na omáčku
200 ml Hovězí vývar základní
40 g Máslo čerstvé
60 g Protlak rajčatový

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 042kJ
6% Sacharidy 23 g
54% Tuky 41 g
10% Sodík 207 mg
15% Bílkoviny 9 g

Okurky v těstíčku s rajskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V míse rozšleháme vejce s mlékem, moukou a solí do hladkého těstíčka. Středně velké okurky nakládačky očistíme a oloupeme. Rajčatovou omáčku připravíme tak, že na másle lehce 3 minuty smažíme rajčatový protlak, poté do něj zašleháme hovězí vývar a 3 minuty povaříme.

2

Oloupané okurky namáčíme v připraveném těstíčku a ze všech stran smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme s rajčatovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept