Bramborové pyré s mákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové pyré s mákem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 45333 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Brambory |
3 polévková lžíce | Mák mletý |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 21,8mg |
Draslík | 576,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové pyré s mákem postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí osolené vodě uvaříme doměkka brambory ve slupce. Po uvaření je necháme trochu zchladnout, potom je oloupeme a rozmixujeme na jemné pyré s máslem a vlažným mlékem. Osolíme a opepříme. |
2 | Mák umeleme a přimícháme do bramborového pyré. Podáváme jako přílohu k masu. |