Recept

Telecí na víně s hříbky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 45336
Kategorie: Maso

Ingredience

5 dl Bujón hovězí
2 stroužek Česnek
200 g Hříbky čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
6 ks Pečivo pšeničné jemné máslové
0,5 kávová lžička Pepř cayenský
100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
4 ks Šalotka
250 g Slanina vepřová
1 dl Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
2 špetka Sůl mořská
1,4 kg Telecí plec
1,5 dl Víno bílé
1,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 815 kcal
Kilojoule 3 408kJ
11% Sacharidy 38 g
53% Tuky 40 g
1041% Sodík 21 g
125% Bílkoviny 70 g

Telecí na víně s hříbky postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na kostičky. Telecí maso z plece omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očištěnou šalotku drobně pokrájíme, česnek utřeme.

2

V teflonové pánvi si rozpálíme olej, na něm rozpustíme slaninu a orestujeme maso z každé strany dozlatova. K masu přidáme šalotku s česnekem a za stálého míchání restujeme další 2 minuty. Když má šalotka zlatavou barvu, vše vložíme do zapékací mísy. Maso osolíme, opepříme a dobře promícháme.

3

V misce si smícháme hovězí bujón s bílým vínem. K masu přimícháme konzervovaná rajčata, přelijeme bujónem s vínem, mísu zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme na 220°C 10-15 minut. Mezitím si misce rozmixujeme v 1.5 dl vody 3 lžíce hladké mouky. Po 10 minutách pečení přilijeme rozmíchanou mouku k masu, promícháme a pečeme při 190°C minimálně 1 hodinu. Během pečení 2x směs promícháme.

4

Mezitím si očistíme a omyjeme malé hříbky. Osušíme je a nakrájíme na plátky. V pánvi na rozpuštěném másle (2 lžíce) hříbky podusíme, ochutíme je muškátovým oříškem, kmínem a mořskou solí. Poté je osmažíme dozlatova a přimícháme k masu. Když je maso měkké, pokrm dochutíme zakysanou smetanou a solí.

5

K telecí roštěné podáváme bílé křupavé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept