Rumunský jablečný salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rumunský jablečný salát
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 45337 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Dresink Vinaigrette |
4 ks | Jablka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 220,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Dresink Vinaigrette mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rumunský jablečný salát postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, vsypeme do cedníku, osolíme a necháme chvíli stát, aby pustila vodu. |
2 | Jablka oloupeme, nakrájíme na kolečka a pokapeme citronovou šťávou. |
3 | Cibuli i jablka necháme okapat a potom je střídavě rozložíme do salátové mísy. Pokapeme zálivkou vinaigrette a podáváme. |