Pestrobarevný salát s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pestrobarevný salát s vejci
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 45338 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
10 ks | Cibulka jarní |
0,3 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
80 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 306,7mg |
Draslík | 222,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pestrobarevný salát s vejci postup přípravy receptu:
1 | Vejce vaříme ve vroucí vodě asi 10 minut. Necháme je vychladnout, oloupeme a nakrájíme na špalíčky. |
2 | V míse smícháme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, špalíčky vajec, osolíme, opepříme a promícháme. |
3 | V menší misce smícháme olej, cukr, dijonskou hořčici, sůl, pepř a takto připravenou zálivkou přelijeme vaječnou směs v míse a promícháme. |