Recept

Pečená treska s hruškou a křenem

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 45339
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Hrušky
2 polévková lžíce Křen nakládaný
150 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 kg Treska aljašská
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 595 kcal
Kilojoule 2 491kJ
2% Sacharidy 6 g
57% Tuky 42 g
15% Sodík 303 mg
83% Bílkoviny 47 g

Pečená treska s hruškou a křenem postup přípravy receptu:

1

Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno naskládáme filety tresky.

2

V misce smícháme sůl, pepř, tymián a polovinu směsi nasypeme na tresku a pomažeme ji polovinou křenu. Vše potřeme polovinou másla.

3

Navrch natřeme polovinu zakysané smetany a poklademe plátky hrušky. Tento postup ještě opakujeme s jednou vrstvou. Potom mísu zakryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 180°C. Vše pečeme asi 30 minut. Poté alobal sejmeme a necháme ještě 15 minut dopéct.

4

Po upečení ihned servírujeme na připravené talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept