Pečená treska s hruškou a křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená treska s hruškou a křenem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 45339 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Hrušky |
2 polévková lžíce | Křen nakládaný |
150 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 kg | Treska aljašská |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 163,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky, Křen nakládaný, Sůl, Treska aljašská, Tymián čerstvý, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená treska s hruškou a křenem postup přípravy receptu:
1 | Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno naskládáme filety tresky. |
2 | V misce smícháme sůl, pepř, tymián a polovinu směsi nasypeme na tresku a pomažeme ji polovinou křenu. Vše potřeme polovinou másla. |
3 | Navrch natřeme polovinu zakysané smetany a poklademe plátky hrušky. Tento postup ještě opakujeme s jednou vrstvou. Potom mísu zakryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 180°C. Vše pečeme asi 30 minut. Poté alobal sejmeme a necháme ještě 15 minut dopéct. |
4 | Po upečení ihned servírujeme na připravené talíře a podáváme. |