Jednoduchý recept

Mořský vlk s limetkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45340
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Brambory
800 g Mořský vlk
40 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
15 g Sůl
Na omáčku
5 stroužek Česnek
50 ml Limetková šťáva
300 ml Olej olivový extra panenský
4 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,079 kcal
Kilojoule 4 513kJ
6% Sacharidy 20 g
125% Tuky 94 g
102% Sodík 2 g
73% Bílkoviny 41 g

Mořský vlk s limetkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nakrájíme na plátky, potřeme olejem, osolíme, opepříme a na grilovacím tácu je 10 minut opékáme dozlatova z obou stran. Zatím si v mixéru uděláme limetkovou omáčku. Vložíme žloutky, prolisovaný česnek, sůl, limetkovou šťávu a rozmixujeme. Při zapnutém mixéru pozvolna přiléváme olej, dokud se nevytvoří hladký krém.

2

Hotové brambory sejmeme z grilu a uchováme v teple. Mořského vlka nakrájíme na porce a povrch upravíme hlubokými zářezy, do kterých vetřeme olej, sůl a pepř. Grilujeme 5 minut z každé strany, podáváme s bramborami a limetkovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept