Mořský vlk s limetkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský vlk s limetkovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45340 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
800 g | Mořský vlk |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
15 g | Sůl |
Na omáčku | |
---|---|
5 stroužek | Česnek |
50 ml | Limetková šťáva |
300 ml | Olej olivový extra panenský |
4 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 277,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Mořský vlk, Sůl, Česnek, Limetková šťáva, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský vlk s limetkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na plátky, potřeme olejem, osolíme, opepříme a na grilovacím tácu je 10 minut opékáme dozlatova z obou stran. Zatím si v mixéru uděláme limetkovou omáčku. Vložíme žloutky, prolisovaný česnek, sůl, limetkovou šťávu a rozmixujeme. Při zapnutém mixéru pozvolna přiléváme olej, dokud se nevytvoří hladký krém. |
2 | Hotové brambory sejmeme z grilu a uchováme v teple. Mořského vlka nakrájíme na porce a povrch upravíme hlubokými zářezy, do kterých vetřeme olej, sůl a pepř. Grilujeme 5 minut z každé strany, podáváme s bramborami a limetkovou omáčkou. |