Bílkový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílkový pudink
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 45341 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Krupička dětská |
60 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
70 g | Ořechy lískové |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 217,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ořechy lískové, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupička dětská, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílkový pudink postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka do něj vmícháme cukr, hrubou mouku, 40g rozpuštěného, vlažného másla a mleté oříšky. |
2 | Těsto vložíme do máslem vymazané a krupičkou vysypané pudinkové formy. Formu postavíme do lázně s vroucí vodou a pudink vaříme asi 1 hodinu. |