Recept

Jehněčí kotlety na kari s ovocem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 45344

Ingredience

180 g Cibule
1 kávová lžička Cukr třtinový
1,5 polévková lžíce Hrozinky
1 kg Jehněčí kotlety
1,5 polévková lžíce Kari koření
3 polévková lžíce Meruňky
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř bílý
300 g Rýže dušená
0,5 ks Skořice celá
1,5 kávová lžička Sůl
4 dl Voda pitná
1 dl Zakysaná smetana
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek
3 polévková lžíce Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 509 kcal
Kilojoule 2 129kJ
6% Sacharidy 20 g
64% Tuky 48 g
16% Sodík 313 mg
59% Bílkoviny 33 g

Jehněčí kotlety na kari s ovocem postup přípravy receptu:

1

Z jehněčí kotlety odstraníme tučné části, žilky a blanky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na 6 porcí i s kostí. Očistíme cibuli s česnekem. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme s 0.5 lžičkou soli. Maso potřeme utřeným česnekem.

2

V teflonové pánvi si rozpálíme olej, na něm zpěníme cibuli, a poté ji osmažíme dozlatova. Vyjmeme ji z omastku a na zbylém oleji zprudka orestujeme z každé strany porce masa. Restujeme dozlatova po 1 minutě z každé strany. Maso vyjmeme, posypeme ho solí, čerstvě pomletým pepřem a omastek z pánve odstraníme.

3

Do většího hrnce se silným dnem dáme 1.5 lžíce kari koření a 0.5 lžičky mletého zázvoru. Za stálého míchání se nám asi po 30 sekundách uvolní vůně - nesmí se pálit, přilijeme opatrně 4 dl horké vody a promícháme.

4

Maso s cibulí vložíme do vody. Hrnec zakryjeme a při mírné teplotě vaříme 1 hodinu. Potom přidáme třtinový cukr, polovinu celé skořice, omyté sušené švestky, meruňky a hrozinky a vaříme přibližně 35-40 minut.

5

Měkké maso vyjmeme, do omáčky přimícháme zakysanou smetanu, podle chuti ji můžeme dosolit. K jehněčímu masu s ovocem podáváme jako přílohu dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept