Jednoduchý recept

Datlový pudink

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45345

Ingredience

2 ks Cukr vanilka
150 g Datle
2 polévková lžíce Krupička dětská
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
200 ml Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Sirup třešňový
150 g Strouhanka
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 637kJ
19% Sacharidy 69 g
13% Tuky 10 g
15% Sodík 299 mg
17% Bílkoviny 9 g

Datlový pudink postup přípravy receptu:

1

Do vlažného mléka namočíme strouhanku, přidáme žloutky, nadrobno nasekané datle, vanilkový cukr, kypřicí prášek a ovocný sirup. Vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

2

Těsto vložíme do máslem vymazané a krupičkou vysypané pudinkové formy.

3

Formu postavíme do vroucí vodní lázně a pudink vaříme asi 1 hodinu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept