Datlový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Datlový pudink
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 45345 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
2 ks | Cukr vanilka |
150 g | Datle |
2 polévková lžíce | Krupička dětská |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko plnotučné |
4 polévková lžíce | Sirup třešňový |
150 g | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 133,7mg |
Draslík | 640,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 318,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Datle, Kypřicí prášek do pečiva, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Krupička dětská, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Sirup třešňový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Datlový pudink postup přípravy receptu:
1 | Do vlažného mléka namočíme strouhanku, přidáme žloutky, nadrobno nasekané datle, vanilkový cukr, kypřicí prášek a ovocný sirup. Vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Těsto vložíme do máslem vymazané a krupičkou vysypané pudinkové formy. |
3 | Formu postavíme do vroucí vodní lázně a pudink vaříme asi 1 hodinu. |