Dušená rýže květáková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená rýže květáková
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 45348 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
50 g | Květák |
3 ml | Omáčka sojová světlá |
120 g | Rýže dlouhozrnná ve varných sáčcích |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 75,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sojová světlá, Rýže dlouhozrnná ve varných sáčcích mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená rýže květáková postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Doba vaření je přibližně 20 minut. Mezitím si připravíme květák. Kousek květáku rozřežeme na malé růžičky, vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 3 minuty. Scedíme a necháme okapat. Rýži promícháme s květákem, zakápneme sójovou omáčkou a podle chuti dosolíme. |
2 | Květákovou rýži použijeme jako teplou přílohu. |