Mrkev dušená na cibuli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkev dušená na cibuli
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 45355 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
40 g | Cibule |
10 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
4 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,5mg |
Draslík | 29,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový oříšek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkev dušená na cibuli postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo. |
2 | V rendlíku roztavíme kousek másla, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme strouhanou mrkev, osolíme, ochutíme mletým muškátem, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Vodu necháme odpařit, aby mrkev nebyla příliš řídká. |
3 | Podáváme jako teplou přílohu. |