Fazolky dušené na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolky dušené na másle
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 45356 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
40 g | Cibule |
300 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
10 g | Máslo čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
4 g | Podravka s bylinkami ochucovadlo |
3 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,5mg |
Draslík | 179,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Podravka s bylinkami ochucovadlo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolky dušené na másle postup přípravy receptu:
1 | Nakládané fazolky scedíme, trochu nálevu si ponecháme, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. |
2 | V rendlíku rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme scezené fazolky, osolíme, opepříme, ochutíme Podravkou, podlijeme nálevem a dusíme, dokud se tekutina zcela neodpaří. |
3 | Podáváme jako teplou přílohu. |