Jednoduchý recept

Hovězí oháňka s pomerančem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 45357

Ingredience

2 ks Cibule lahůdková
1 polévková lžíce Džem pomerančový
1,3 kg Hovězí oháňka
8,5 dl Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Libeček
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
3 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Pomeranče
1,3 dl Pomerančová šťáva
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,188 kcal
Kilojoule 4 970kJ
5% Sacharidy 20 g
29% Tuky 22 g
31% Sodík 618 mg
50% Bílkoviny 28 g

Hovězí oháňka s pomerančem postup přípravy receptu:

1

Hovězí oháňku dobře omyjeme, osušíme a nakrájíme na špalíky. Pomeranče (pokud možno chemicky neošetřené) omyjeme, osušíme a kůru z jednoho pomeranče nastrouháme (bez pulpy). Pak pomeranče oloupeme, rozdělíme na čisté dílky.

2

Lahůdkovou cibuli - bílé části očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Oloupaný česnek drobně nasekáme. Libeček a petrželku omyjeme a snítky svážeme.

3

V hrnci rozpálíme olej, na něm zprudka restujeme maso s česnekem a s lžící pomerančové kůry dozlatova. Přilijeme pomerančovou čistou šťávu, promícháme a pomalu vaříme 5 minut. Přilijeme část vývaru, maso musí být ponořené. Přidáme libeček s petrželkou, hrnec zakryjeme a vše pomalu vaříme 100 minut. Maso vyjmeme z vývaru a odložíme do větší mísy. Vývar přecedíme do misky a necháme vychladnout. Vytvořenou tukovou vrstvu z vývaru odebereme. Vývar přecedíme zpět do hrnce a přivedeme k varu.

4

V 1.5 dl hovězího vývaru rozmícháme lžíci Maizeny, worcesterové omáčky, pomerančový džem a směs vmícháme do omáčky, vrátíme i maso.

5

Maso s omáčkou dusíme pod pokličkou přibližně 20 minut, poté přidáme dílky z pomerančů, krátce provaříme, podle chuti dosolíme a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept