Kedlubnové zelí na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubnové zelí na víně
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 45359 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
40 g | Cibule |
5 g | Cukr moučkový |
300 g | Kedlubna |
4 ml | Ocet vinný |
5 g | Olej olivový |
4 g | Sůl |
25 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 324,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr moučkový, Kedlubna, Ocet vinný, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kedlubnové zelí na víně postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, kedlubny očistíme, oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. |
2 | V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme kedlubnu, podlijeme vínem, troškou vody a dusíme, dokud se tekutina úplně neodpaří. Nyní zakápneme octem, ochutíme solí, cukrem, prohřejeme a odstavíme. |
3 | Podáváme jako teplou přílohu. |
Poznámka
1