Sněhové perníčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sněhové perníčky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 45363 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
170 g | Cukr moučkový |
0,5 kávová lžička | Hřebíček mletý |
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 52,7mg |
Draslík | 25,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Hřebíček mletý, Med včelí, Skořice mletá, Soda jedlá, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sněhové perníčky postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme vejce se 120g moučkového cukru. Přidáme med, jedlou sodu, skořici, mletý hřebíček, máslo, citronovou kůru a hladkou mouku. Vypracujeme těsto. |
2 | Na pracovní desce těsto rozválíme na plát silný 1/2cm a ozdobnou formičkou vykrajujeme koláčky. Necháme je asi 30 minut odpočinout. |
3 | Potom perníčky potřeme sněhem ušlehaným z 1 bílku a 50g moučkového cukru. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. |