Marocká kořenící pasta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marocká kořenící pasta
Marocká kořenící pasta
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45364 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
10 ml | Citronová šťáva |
5 g | Kmín drcený |
50 g | Koriandr čerstvý |
10 ml | Ocet bílý vinný |
130 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř cayenský |
80 g | Petržel - nať |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 308,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Kmín drcený, Koriandr čerstvý, Paprika mletá sladká, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet bílý vinný nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Marocká kořenící pasta postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru vložíme nahrubo nasekaný koriandr, petržel i s natí a stroužky česneku. Zalijeme vinným octem, citronovou šťávou a přisypeme koření a vše umixujeme dohladka. Mixér necháme v chodu a pozvolna přiléváme olej, až se vytvoří hustá pasta. Použijeme ji na přípravu pokrmů nebo vložíme do uzavíratelné nádoby a do lednice, kde nám vydrží několik dní. |