Zelenina dušená na kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina dušená na kari
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 45365 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
4 g | Kari koření |
3 g | Olej olivový |
3 ml | Omáčka sójová |
150 g | Zeleninová směs francouzská - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 61,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Omáčka sójová, Zeleninová směs francouzská - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina dušená na kari postup přípravy receptu:
1 | Částečně rozmraženou zeleninu nasypeme do rendlíku na rozpálený olej, krátce orestujeme, podlijeme malým množstvím vody a chvíli podusíme. Zakápneme sojovou omáčkou, ochutíme kari kořením a dodusíme doměkka. Tekutina musí být úplně odpařená. |
2 | Zeleninu podáváme jako teplou přílohu. |