Zelenina dušená s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina dušená s cibulí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 45368 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
30 g | Celer bulvový |
30 g | Cibule |
30 g | Cuketa |
8 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mrkev kořen |
30 g | Paprika červená |
2 g | Pepř černý mletý |
4 g | Podravka s bylinkami ochucovadlo |
3 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,2mg |
Draslík | 288,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Cuketa, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Podravka s bylinkami ochucovadlo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina dušená s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka, papriku bez jádřince na nudličky, cibuli na plátky a rozebereme na kroužky, cuketu pokrájíme na kostičky, celer na proužky. |
2 | V rendlíku roztavíme máslo, přisypeme všechnu zeleninu najednou, osolíme, opepříme, ochutíme bylinkovou Podravkou, chvíli restujeme, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Tekutina musí být úplně odpařená. |
3 | Zeleninu podáváme jako teplou přílohu. |