Dušené marinované vepřové maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené marinované vepřové maso
Dušené marinované vepřové maso
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45372 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Fazole bílé sterilované |
250 g | Klobása Dunajská |
2 ks | Paprika žlutá |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2,5 dl | Protlak rajčatový |
100 g | Rajčata |
4 ks | Šalotka |
500 g | Vepřové kotlety |
Marináda | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
2 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 86,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 84,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole bílé sterilované, Paprika žlutá, Rajčata, Šalotka, Česnek, Ocet vinný, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Vepřové kotlety, Olej olivový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené marinované vepřové maso postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kotletu bez kosti omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Čerstvé bylinky šalvěj a rozmarýn omyjeme a drobně pokrájíme. |
2 | Připravíme marinádu: Do misky dáme 1 lžíci vinného octa, 2 lžíce worcesteru, rozetřený česnek, olej a bylinky. Směs důkladně promícháme a pak v ní promícháme maso a necháme marinovat 30 minut. |
3 | Omyjeme žluté papriky, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na čtvrtky. Očištěné šalotky nakrájíme na plátky silné asi 6 mm. Klobásy nakrájíme na několik dílů. Cherry rajčata omyjeme. Petrželku omyjeme a drobně nakrájíme. |
4 | Marinované maso vložíme do skleněné mísy, zakryjeme víkem z umělé hmoty, které má průduchy, a v mikrovlnné troubě pečeme 13 minut. |
5 | Do druhé mělké misky vložíme rozkrájené klobásy, papriky, rajčata a cibuli. Misku zakryjeme a při vysokém výkonu pečeme 7 minut. Vše potom přemístíme k masu, přidáme konzervovanou bílou fazoli v rajském protlaku, mísu znovu zakryjeme a společně v mikrovlnné troubě pečeme 5 minut. |
6 | Porce rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou a servírujeme. |