Pikantní guláš II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní guláš II
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4538 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 hrst | Houby čerstvé |
4 plátek | Hovězí roštěnka vys. peč. |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 119,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 157,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Hovězí roštěnka vys. peč., Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní guláš II postup přípravy receptu:
1 | Roštěnky rozkrájíme na proužky 3 - 4 cm dlouhé. |
2 | Cibuli zpěníme na másle, přidáme proužky masa zaprášené hladkou moukou a opečeme po všech stranách. Maso podlijeme, osolíme necháme dusit téměř do měkka. |
3 | Houby očistíme a nasekáme a spolu s protlakem přidáme k téměř měkkému maso. Vše necháme dusit do měkka. |
4 | Na samý závěr přidáme smetanu, ale již nevaříme. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme vařené brambory rozkrájené na čtvrtky a opečené. Roštěnku můžeme zaměnit se 600- 700 g úzkého konce svíčkové.
Bylo to dobré. Byla jsem zvědavá jak tam bude chutnat zakys. sm. Ještě nikdy jsem nic podobného nevařila. A musím říci, že k bramborám mně seděla. Jen bych to nenazvala asi gulášem. Jinak palec nahoru