Jednoduchý recept

Lasagne Aladinovy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 45381

Ingredience

1 ks Cibule
280 g Hovězí maso mleté
170 g Lasagne
0,5 dl Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
150 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 495 kcal
Kilojoule 2 073kJ
11% Sacharidy 38 g
30% Tuky 22 g
35% Sodík 707 mg
61% Bílkoviny 35 g

Lasagne Aladinovy postup přípravy receptu:

1

Máslem vymažeme zapékací mísu. Cibuli oloupeme a nakrájíme.

2

Rozehřejeme na pánvi olej, osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a smažíme 7 minut. Přidáme vodu a rajčatový protlak. Pod pokličkou dusíme omáčku 10 minut, poté osolíme, opepříme, přidáme tymián a předehřejeme troubu.

3

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, přilijeme mléko a směs rozšleháme, aby nebyly žmolky. Hrnec odstavíme, osolíme a opepříme omáčku.

4

Do vymazané zapékací mísy navrstvíme plátky lasagní. Poté je zalijeme masovou omáčkou, poslední vrstvou bude bílá omáčka.

5

Lasagne posypeme strouhaným sýrem a dáme do předehřáté trouby na 40 minut.

6

Poté ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept