Kaše kouzelná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaše kouzelná
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 45384 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1,2 kg | Brambory |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka polohrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 221,1mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kaše kouzelná postup přípravy receptu:
1 | Opláchneme, oškrábeme a na malé kousky nakrájíme brambory. Přivedeme k varu osolenou vodu ve velkém hrnci. Přidáme brambory a pod pokličkou vaříme 15 minut, poté je scedíme a necháme vychladnout. |
2 | Studené brambory vrátíme do hrnce a rozmačkáme je, poté je vložíme do mísy, kterou položíme na vlhkou utěrku, aby nám neklouzala. Přimícháme máslo, mouku a žloutek. Osolíme a opepříme. |
3 | Předehřejeme troubu, plech na pečení vyložíme pečícím papírem. |
4 | Bramborovou kaši dáme do zdobičky a na plechu vytvoříme různé tvary - srdíčka, kytičky. |
5 | Máslo rozpustíme na malé pánvi. Bramborové výtvory potřeme máslem a dáme na 15 minut péct do předehřáté trouby. |
6 | Poté můžeme ihned podávat. |