Hovězí guláš na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí guláš na červeném víně
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4539 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
750 g | Hovězí kližka |
50 g | Mrkev kořen |
50 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 1,9mg |
Draslík | 113,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 740,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Cukr krupice, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka, Mrkev kořen, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí guláš na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Kořenovou zeleninu očistíme a rozkrájíme spolu s cibulí. Maso rozkrájíme na větší kostky. |
2 | Zeleninu s cibulí osmahneme na tuku, přidáme osolené kostky masa a opečeme. Maso mírně podlijeme a podusíme do poloměkka. Poté přidáme rajčatový protlak a zkaramelizovaný cukr (cukr opatrně pražíme na pánvi, až zhnědne). |
3 | Maso poté podléváme po částech vínem a dusíme do měkka. |
4 | Šťávu nezahušťujeme, necháme ji odpařit. |
5 | Jako přílohy podáváme noky, těstoviny anebo saláty. |