Jednoduchý recept

Punčochy vánoční

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 45391

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr krupice
100 g Cukr moučkový
0,3 kávová lžička Hřebíček mletý
2 polévková lžíce Kakao
3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
7 polévková lžíce Mandle
2 dl Med včelí
200 g Mouka polohrubá
2,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 535 kcal
Kilojoule 2 238kJ
22% Sacharidy 81 g
29% Tuky 21 g
3% Sodík 56 mg
20% Bílkoviny 11 g

Punčochy vánoční postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme med, sůl, máslo, cukr, vejce, skořici, kakao, mandle, hřebíček a vše rozmixujeme mixérem. Smícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva, pomalu přidáváme do mísy a mícháme.

2

Poté těsto uhněteme ještě rukama, zabalíme do fólie a necháme odpočinout 2 hodiny v lednici.

3

Na pomoučněném vále vyválíme 5 mm silný plát. Vyřízneme z kartonu obrys punčochy, položíme ho na těsto a vykrajujeme jednu punčochu za druhou. Ze zbytků těsta vyválíme další plát a opět vykrajujeme punčochy.

4

Pečícím papírem vyložíme plech na pečení, dáme na něj punčochy a v předehřáté troubě pečeme 15 minut. Poté je necháme vychladnout.

5

Punčochy můžeme potřít polevou z moučkového cukru a citronu, kterou jsme ušlehali do bíla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept