Pečené telecí kotletky s bramborovou kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené telecí kotletky s bramborovou kaší
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45394 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
750 g | Brambory |
12 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Kapary |
7 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Telecí kotlety |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
500 ml | Víno bílé |
500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 200,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sůl, Telecí kotlety, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené telecí kotletky s bramborovou kaší postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. |
2 | Česnek oloupeme, opečeme na 1 lžíci oleje a rozmačkáme na kaši, kapary a tymián nasekáme nadrobno. |
3 | Z uvařených brambor slijeme vodu, rozmixujeme je a přidáme do nich kapary, 1 lžíci pečeného česneku a 4 lžíce olivového oleje. Důkladně promícháme, osolíme a opepříme. |
4 | Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje. Vložíme kotlety, které opékáme asi 5 minut z obou stran, dokud se dobře nezatáhnou a nezískají zlatohnědou barvu. Vyjmeme je z pánve, vetřeme do nich druhou lžíci opečeného česneku a 1 lžíci tymiánu, osolíme, opepříme a dáme do pekáče. Podlijeme polovinou vína a vývaru a dáme na 20 minut péci do trouby předehřáté na 180 °C. Když jsou kotlety upečené, vyjmeme je z pekáče, zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout. |
5 | Do pekáče přilijeme druhou polovinu vína a vývaru, přidáme zbytek tymiánu a vaříme při střední teplotě 5 minut, dokud se šťáva nesvaří na polovinu. |
6 | Na nahřáté talíře naservírujeme bramborovou kaši, položíme 2 kotlety, zalijeme šťávou a ozdobíme větvičkou tymiánu. |