Penne s olivami, artyčoky a tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s olivami, artyčoky a tuňákem
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45395 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
410 g | Artyčoky sterilované |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Kapary |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Penne |
440 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 41,5mg |
Draslík | 409,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Česnek, Chilli paprička, Sůl, Sýr Parmezán, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Olivy černé, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s olivami, artyčoky a tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný česnek, chilli papričky zbavené jádřinců a kapary nasekáme nadrobno. Parmezán nahrubo nastrouháme. |
2 | Do velkého hrnce dáme vařit vodu, přidáme olivový olej a sůl a nasypeme penne. Zamícháme, aby se těstoviny nepřichytily ke dnu. Vaříme „al dente“, když jsou hotové, slijeme a rychle propláchneme studenou vodou. |
3 | V hlubokém rendlíku rozehřejeme 4 lžíce oleje, přidáme česnek a chilli papričky a restujeme 2-3 minuty. Přidáme uvařené a dobře odkapané těstoviny, černé olivy, artyčoky, kapary a konzervovaného tuňáka bez nálevu, zamícháme, dobře prohřejeme a ihned podáváme, posypané parmezánem. |