Recept

Penne s olivami, artyčoky a tuňákem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 45395
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

410 g Artyčoky sterilované
2 stroužek Česnek
3 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Kapary
6 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy černé
1 kávová lžička Sůl
250 g Sýr Parmezán
500 g Těstoviny Penne
440 g Tuňák v oleji

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 702 kcal
Kilojoule 2 939kJ
20% Sacharidy 73 g
30% Tuky 23 g
51% Sodík 1 g
90% Bílkoviny 50 g

Penne s olivami, artyčoky a tuňákem postup přípravy receptu:

1

Oloupaný česnek, chilli papričky zbavené jádřinců a kapary nasekáme nadrobno. Parmezán nahrubo nastrouháme.

2

Do velkého hrnce dáme vařit vodu, přidáme olivový olej a sůl a nasypeme penne. Zamícháme, aby se těstoviny nepřichytily ke dnu. Vaříme „al dente“, když jsou hotové, slijeme a rychle propláchneme studenou vodou.

3

V hlubokém rendlíku rozehřejeme 4 lžíce oleje, přidáme česnek a chilli papričky a restujeme 2-3 minuty. Přidáme uvařené a dobře odkapané těstoviny, černé olivy, artyčoky, kapary a konzervovaného tuňáka bez nálevu, zamícháme, dobře prohřejeme a ihned podáváme, posypané parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept