Cappellini s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cappellini s rajčaty
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45398 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 polévková lžíce | Bazalka |
6 stroužek | Česnek |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
550 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
410 g | Těstoviny Capellini |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 242,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 834,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Capellini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cappellini s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Masitá rajčata ponoříme na chvíli do vroucí vody, oloupeme je, zbavíme jadérek a rozkrájíme na kostičky. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky a bazalku nasekáme nadrobno. |
2 | V pánvi s 2 lžícemi rozehřátého oleje na středním ohni orestujeme česnek dozlatova. Pozor, pokud zhnědne, může být hořký. |
3 | Přidáme rajčata a bazalku, osolíme, opepříme a za stálého míchání krátce povaříme, jen tak, aby se rajčata prohřála. |
4 | V osolené vodě uvaříme těstoviny „al dente“, scedíme je, přidáme zbývající olej, zamícháme, přelijeme rajčatovou směsí a podáváme. |