Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 45399

Ingredience

220 g Brambory
220 g Brambory sladké (Batáty)
300 g Dýně
125 ml Mléko polotučné
1,5 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
100 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Sůl mořská
4 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 271 kcal
Kilojoule 1 136kJ
4% Sacharidy 16 g
23% Tuky 17 g
31% Sodík 626 mg
25% Bílkoviny 14 g

Rozmarýnové muffiny postup přípravy receptu:

1

Dýni oloupeme a zbavíme jádřince. Brambory a sladké brambory oloupeme a všechny 3 suroviny nakrájíme na kostičky o hraně 2 cm. Rozmarýn nasekáme nadrobno, oloupaný česnek prolisujeme.

2

Parmezán nastrouháme nahrubo.

3

Do zapékací misky s 1 lžící olivového oleje dáme kostičky dýně, brambor a sladkých brambor, polovinu rozmarýnu a mořskou sůl, důkladně promícháme a 20 minut pečeme v troubě předehřáté na 220 °C.

4

V zadělávací míse smícháme vejce, smetanu, mléko, česnek, parmezán, druhou polovinu nasekaného rozmarýnu, zchladlou dýňovo-bramborovou směs, osolíme a opepříme.

5

Formu na 12 muffinů vymastíme, vyložíme pečícími papírovými košíčky, které naplníme vzniklým těstem.

6

Pečeme 50-35 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept