Nakládaný hermelín - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nakládaný hermelín
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4540 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
500 g | Hroznové víno |
100 g | Máslo čerstvé |
200 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Sůl |
800 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 75,0mg |
Draslík | 239,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 46,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hroznové víno, Ořechy vlašské, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nakládaný hermelín postup přípravy receptu:
1 | Hermelíny rozřízneme podélně napůl, vnitřky opatrně vydlabeme. |
2 | V misce je smícháme s máslem, nasekanými ořechy a česnekem a utřeme. Ochutíme solí a vzniklou pomazánkovou směsí naplníme hermelíny, zabalíme do alobalu a necháme alespon 3dny uležet v lednici. |
3 | Poté podáváme nakrájené na trojúhelníčky, dozdobené hroznovým vínem, případně čerstvými bylinkami. |