Recept

Pšeničný bulgur se zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 45400
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 kávová lžička Balsamico ocet
225 g Bulgur
1 stroužek Česnek
250 g Fazolové lusky zelené
1 polévková lžíce Hořčice kremžská
1 kávová lžička Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
75 g Ořechy brazilské
2 ks Paprika žlutá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Pórek
2 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 634 kcal
Kilojoule 2 653kJ
29% Sacharidy 104 g
29% Tuky 21 g
19% Sodík 372 mg
31% Bílkoviny 17 g

Pšeničný bulgur se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Bulgur v míse zalijeme vařící vodou asi 2 cm nad povrch a necháme asi na 20 minut nabobtnat.

2

Papriky rozkrojíme na čtvrtiny a vyčistíme, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme nahrubo. Pórky pokrájíme na plátky silné asi 1 cm, nahrubo posekáme jádra para ořechů a na jemno čerstvou petrželovou nať, oloupaný česnek prolisujeme.

3

Papriky pak grilujeme slupkou nahoru 15-20 minut, až slupka ztmavne a zpuchýří. Po vychladnutí spálenou slupku oloupeme a dužinu nahrubo nakrájíme. Fazolové lusky z konzervy přepůlíme a dáme asi na 3-4 minuty povařit.

4

Z panenského olivového oleje, octů, hořčice a česneku umícháme dresink.

5

Bulgur přecedíme, vsypeme do salátové mísy, přidáme dresink a dobře promícháme. Potom přidáme všechnu zeleninu, posekané ořechy a petrželovou nať. Osolíme, okořeníme pepřem a vše zlehka promícháme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept