Sytá polévka s vejcem a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sytá polévka s vejcem a zeleninou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 45408 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory zimní |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Polévkové koření |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
500 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 124,4mg |
Draslík | 112,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Pažitka, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory zimní, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Polévkové koření, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sytá polévka s vejcem a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Petrželovou nať a pažitku propláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme nadrobno. Kořenovou zeleninu, česnek, cibuli a brambory očistíme a oloupeme. Česnek utřeme, cibuli nasekáme nadrobno. Kořenovou zeleninu a brambory nakrájíme na kostičky. |
2 | Připravenou kořenovou zeleninu s nasekanou cibulí orestujeme na másle v hrnci. Potom opraženou zeleninu zalijeme vodou, přidáme nakrájené brambory a polévkové koření a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, přidáme do polévky rozšlehaná vejce a utřený česnek, krátce povaříme. Do hotové polévky vsypeme lžíci nasekané petrželky a lžíci nasekané pažitky. |
Poznámka
Na tuto polévku můžeme použít různé druhy zeleniny, a to jak čerstvou, tak i mraženou.