Jablečný koláč s ořechovou drobenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný koláč s ořechovou drobenkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4541 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 ks | Cukr vanilka |
8 ks | Jablka |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Máslo pomazánkové |
350 g | Mouka polohrubá |
100 g | Ořechy vlašské |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 190g |
---|---|
Cholesterol | 318,7mg |
Draslík | 880,8mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Máslo pomazánkové, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečný koláč s ořechovou drobenkou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 140C. |
2 | Jablka omyjeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. V míse utřeme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme pomazánkové máslo, přisypeme prosátou mouku, kypřicí prášek a vypracujeme hladké jemné těsto. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, uhladíme a poklademe plátky jablek. |
3 | Drobenku smícháme z drcených ořechů, 3lžic mouky, moučkového cukru a změklého másla, prsty promneme a posypeme jí koláč. |
4 | Pečeme 30-40minut do zlatohněda. |