Recept

Nákyp se sleděm, zelím a brambory

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45411

Ingredience

500 g Brambory
2 ks Cibule
200 ml Mléko plnotučné
1 špetka Muškátový oříšek
50 g Máslo čerstvé
40 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
180 g Sleď čerstvý
40 g Sádlo vepřové škvařené
70 g Sýr Eidam cihla 30%
0,5 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
200 g Veka
700 ml Voda pitná
60 g Zakysaná smetana
500 g Zelí hlávkové bílé
Na formu
40 g Máslo čerstvé
30 g Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 504 kcal
Kilojoule 2 110kJ
10% Sacharidy 37 g
44% Tuky 33 g
10% Sodík 203 mg
32% Bílkoviny 18 g

Nákyp se sleděm, zelím a brambory postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a umeleme. Zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů, vykrojíme košťál, zelí nakrájíme na drobné nudličky a na sádle udusíme doměkka. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Veku nakrájíme na kostičky a v míse přelijeme mlékem. Sledě vykostíme a nakrájíme na kostky. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme prosátou strouhankou. Sýr nastrouháme.

2

K namočené vece přidáme žloutky, umleté brambory, prochladlé dušené zelí, osmaženou cibuli, zakysanou smetanu, sůl, pepř, muškátový oříšek a kousky sledě. Do směsi lehce vmícháme pevný sníh z bílků.

3

Směsí vyplníme připravenou zapékací mísu, pokapeme rozpuštěným máslem a v předehřáté troubě pečeme alespoň 35 minut. Před koncem pečení nákyp posypeme sýrem a dopečeme. Podáváme v míse, ve které jsme nákyp pekli.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept