Maďarský guláš z hovězího masa se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarský guláš z hovězího masa se zelím
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 45412 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kg | Hovězí kližka |
2 špetka | Kmín mletý |
70 ml | Olej rostlinný |
20 g | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
250 g | Zakysaná smetana |
500 g | Zelí kysané |
Na rýži | |
---|---|
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
80 g | Rýže loupaná |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 25,7mg |
Draslík | 302,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 11,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana, Olej rostlinný, Rýže loupaná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka, Kmín mletý, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maďarský guláš z hovězího masa se zelím postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme a nakrájíme na menší kostky, cibuli nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, zelí slijeme a nakrájíme nadrobno. Rýži uvaříme doměkka. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli, vmícháme maso, česnek a za stálého míchání maso restujeme. K masu přimícháme mletou papriku, promícháme a zalijeme částí vody, pod poklicí dusíme za občasného míchání a přiléváme po částech vodu. Zhruba po půl hodině k masu vmícháme zelí, osolíme, ochutíme kmínem, pepřem a dusíme doměkka. K udušenému masu vmícháme scezenou uvařenou rýži, smetanu, cukr a necháme prohřát. |
3 | Tento pokrm podáváme v hlubokých talířích. |
4 | V mezičase připravíme rýži. V rendlíku na rozpáleném oleji osmažíme syrovou rýži a mícháme, až zesklovatí, hned zalijeme vodou, promícháme a pod poklicí zhruba 20 minut dusíme, až je rýže měkká. Pokud zbývá voda, rýži scedíme a necháme okapat. |