Balkánská polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 19 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Balkánská polévka
Celkový čas: | 19 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 9 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 45414 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
100 g | Kuřecí stehna |
30 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 kávová lžička | Vegeta |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 304,8mg |
Draslík | 299,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Kuřecí stehna, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Balkánská polévka postup přípravy receptu:
1 | Máslo dáme do skleněné misky, přidáme oloupanou a nakrájenou cibuli a v mikrovlnné troubě po dobu 2 minut zpěníme. Stehna vykostíme, nakrájíme na tenké nudle, přidáme do misky s cibulí, přisypeme sůl, pepř, vegetu, mletou papriku, zalijeme horkou vodou, anebo vývarem a misku zas vrátíme do mikrovlnné trouby na 6 minut. |
2 | Rozklepneme vejce, žloutky dáme stranou, bílky ve vhodné nádobě rozšleháme, přidáme vymačkanou šťávu z 1 ks citrónu, zas rozšleháme a vylijeme do polévky, kterou ještě povaříme 1 minutu. |
3 | Hotovou polévku vytáhneme z mikrovlnné trouby, necháme pod poklici ustálit a potom rozdělíme porce na vhodné talíře. |
Poznámka
Polévku podáváme teplou, ozdobíme nasekanou petrželovou natí a ke každé porci přidáme na dochucení třetinku citrónu.