Smažené bochánky plněné zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené bochánky plněné zelím
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 100 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 45416 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
25 g | Droždí |
20 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko kefírové |
500 g | Mouka polohrubá |
100 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na zelnou náplň | |
---|---|
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 polévková lžíce | Pšeničná krupice |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Zakysaná smetana |
600 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 114,8mg |
Draslík | 427,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 347,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,8mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko kefírové, Mouka polohrubá, Máslo čerstvé, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené bochánky plněné zelím postup přípravy receptu:
1 | V misce utřeme droždí s cukrem, vmícháme lžíci vlažného mléka a lžíci mouky. Na teple necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek, v kefíru rozšlehané vejce, sůl a rozpuštěné máslo. Ze surovin vypracujeme hladké a lesklé těsto, pod utěrkou necháme těsto alespoň hodinu kynout. |
2 | Na válu z vykynutého těsta vyválíme placku, formičkou na koblihy vykrajujeme kolečka. Do středu poloviny koleček klademe prochladlé zelí, překryjeme druhou polovinou koleček. Kraje dobře po celém obvodu přitiskneme a pod utěrkou necháme bochánky ještě alespoň 15 minut kynout. |
3 | Bochánky smažíme po obou stranách ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. |
4 | Zelnou náplň připravíme ze syrového zelí. Odstraníme zvadlé a poškozené listy, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme najemno. Zelí osmažíme na másle, přilijeme smetanu, přidáme sůl, dobře promícháme, chvíli dusíme a vmícháme krupici. Zhruba po deseti minutách dušení dobře vmícháme rozšlehané vejce a necháme srazit. |